Esta receita irá dar cerca de 24 gomos
This will make approximately 24 lime “wedge” jello shots
This will make approximately 24 lime “wedge” jello shots
INGREDIENTES / INGREDIENTS
6 a 8 limas / 6-8 limes
85g de sumo de limas / 3 ounces fresh squeezed lime juice
30g de água / 1 ounce water
60ml de açúcar / 1/4 cup sugar
6 a 8 limas / 6-8 limes
85g de sumo de limas / 3 ounces fresh squeezed lime juice
30g de água / 1 ounce water
60ml de açúcar / 1/4 cup sugar
Gelatina (a receita original usa uma marca que não existe em Portugal)
Use gelatina sem sabor e tente concentrar mais a dose,
para o resultado ficar mais sólido.
1 package Knox unflavored gelatin (2 teaspoons)
85g de Tequila de qualidade / 3 ounces good quality tequila
30g de Grand Marnier ou Cointreau, ou Triple Sec
1 package Knox unflavored gelatin (2 teaspoons)
85g de Tequila de qualidade / 3 ounces good quality tequila
30g de Grand Marnier ou Cointreau, ou Triple Sec
1 ounce Grand Marnier or Cointreau (or Triple Sec if you must)
Sal marinho ou açúcar granulado para decorar.
sea salt and/or large crystal sugar, for garnish
sea salt and/or large crystal sugar, for garnish
Corte as limas em metades no sentido do comprimento
Cut a lime in half along its longest side
Esprema suavemente o sumo da lima e reserve num copo medidor.
Gently juice the lime (collecting into a measuring cup).
Limpe a casca do resto da polpa usando uma pequena faca (escavar com as unhas também funciona muito bem...
Then peel the pulp away from the peel. You can use a paring knife or
grapefruit knife, but I’ve actually found that using my finger nails
works best...
Repita a operação até ter 12 metades limpas e 85g de sumo de lima. (só precisa de 6 limas para fazer os gomos de margarita, mas pode precisar de mais limas para o sumo.
Repeat until you have 12 lime halves and enough lime juice to equal 3
ounces. (You only need 6 limes for the shots, but you might need extra
for more juice and/or in case you tear a few).
Use uma forma para queques para manter as cascas seguras / Misture o sumo, a água e o açúcar / junte a gelatina e siga as instruções da embalagem / Misture a tequila (e o licor) e encha as metade de lima com o preparado.
To keep limes secure, place them in a mini muffin pan / Combine lime
juice, an ounce of water and sugar to small saucepan / Sprinkle with
gelatin and allow it to soak in a minute or two / Warm over medium heat,
stirring until sugar and gelatin dissolve / Stir in tequila and Grand
Marnier and pour into lime halves / (I recommend using something with a
spout like a measuring cup).
Deixe no frio pelo menos por 4 horas, ou de preferência a noite toda / Corte depois as metade em quartos.
Allow to refrigerate at least 4 hours, or preferably overnight / Once jello has set up, cut into wedges.
Sirva acompanhado de uma pequena taça com sal marinho, ou açúcar granulado (nós preferimos o açúcar). Saúde! A consumir com moderação :)
Serve with a small bowl of sea salt or large crystal sugar for dipping.
(Or a combination of the two!) I found the salt to be a little too
intense with the jello, but try both out and see which one suits you
best. Cheers!
via BRIT+CO
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